Diensten

Sierpleister:
 images

Wat is sierpleister?   Sierpleister is een afwerking op basis van kunsthars vermengd met granietkorrels. Het is daardoor zo hard dat het oplopen van beschadigingen bijna niet mogelijk is. Vooral voor gezinnen met kinderen is het de ideale muurafwerking.
Er zijn vele soorten sierpleisters op de markt. Iedereen kent spachtelputz. Deze is te verkrijgen in een reeks van kleuren en verschillende korreldiktes.

Wanneer sierpleister?
Sierpleister is makkelijk schoon te maken met een sopje, harde borstel en droogdeppen met een schone gladde doek.
Wilt u een levendige, warme en gezellige sfeer in huis en een hele sterke afwerking? Dan is sierpleister de keus voor u. U heeft dan een hele sterke muurafwerking die erg makkelijk schoon te maken is.
Op iedere vlakke en draagkrachtige ondergrond kan sierpleister worden aangebracht zowel binnenshuis als buitenshuis.
Het kleurenassortiment is oneindig, iedere gewenste kleur is te maken. Zo schept u makkelijk de sfeer en uitstraling in uw ruimte die voor u van toepassing is. Voor het maken van de juiste keuze in soort sierpleister, kleur en eventueel korreldikte kom ik graag bij u langs. Ik kan dan samen met u de juiste/passende keuze maken.
Hoe wordt sierpleister afgewerkt?
Alle soorten sierpleisters moeten op verschillende manieren worden afgewerkt. Het eindresultaat is een mooie, egale en gelijkmatige structuur. Sierpleister is een muurafwerking waar u nog jarenlang plezier van zult hebben!

Sausklaar en/of behangklaar stukadoren.
Behang- en sausklare wandafwerkingen
Behangklaar en sausklaar zijn twee termen die nogal eens door elkaar heen gebruikt worden. Er is echter wel degelijk verschil in deze twee afwerkingen.

Glad pleisterwerk (sausklaar)
De wand en/of plafond is na afloop geschikt om te sausen / schilderen

Glad pleisterwerk is naast sierpleister de meest toegepaste afwerkingsmethode.
Waar sierpleister feitelijk al klaar is, zal glad pleisterwerk altijd nog een keer gesausd moeten worden. Glad pleisterwerk heeft een chique uitstraling en kan in zowel moderne als klassieke interieurs zijn weg vinden.
Glad pleisterwerk is ook goed te combineren met bijvoorbeeld lijstwerk.
Een dergelijke wand kan in alle kleuren worden gesausd.

Behangklaar pleisterwerk
De wand is na afloop geschikt om te behangen of sierpleister/spack op aan te brengen.

Behangklaar wil zeggen, dat de wand klaar is om voorbereidende werkzaamheden voor het behangen te kunnen uitvoeren. Ook is dit de gradatie die gehaald wordt om een sierpleister op de wand aan te kunnen brengen. Een wand die behangklaar is gemaakt is onvoldoende vlak om te kunnen sausen.
Spackspuiten:

  spack_structuur

Spackspuitwerk wordt gebruikt voor wand en plafond.
Het meest toegepast is de spackafwerking op plafonds. Stukadoorsbedrijf Terhechte heeft ruime ervaring met spackspuiten in particuliere omgeving maar zeker ook in de seriematige (woning)bouw.
Spack is een gespoten pleister welke na droging een korrelige uitstraling heeft. Voor plafonds wordt vrijwel altijd een witte kleur toegepast.
Wat weinig mensen weten is, dat spack voor bijvoorbeeld de wanden ook in (lichte) kleuren kan worden ingekleurd.

Latexspuiten

Het zit eraan te komen. De muren zijn aan een verfbeurtje toe. De huidige kleur zit er alweer jaren op,  is vervuild en je zou eigenlijk ook wel eens een ander kleurtje willen. Je staat voor de keuze powerpainter_90_vl_mit_eimerhet zelf te doen, of te kiezen voor een vakman..
Iedereen die zelf ooit eens een muur of een plafond geverfd heeft kent het verschijnsel van strepen langs de randen en in de hoeken. Op plaatsen waar je een kwast hebt gebruikt en de verflagen elkaar overlapt hebben is de kleur intenser. Met name op sterk vervuilde ondergronden of stucwerk dat een ruw oppervlak heeft is het gelijkmatig in de latex zetten van de wand met de rol echt een klus die een zeer hoge moeilijkheidsfactor heeft.

Van al deze problemen ben je verlost als je de muurverf aan laat brengen met een latexspuitmachine. Dat gebeurt met een airless verfspuitmachine. De onder druk genevelde verf komt tijdens het spuiten in een gelijkmatige laag tot in de moeilijkste hoekjes en ongemakkelijkste ondergronden.

Je bespaart jezelf een hoop werk, denk aan de voorbereiding van het afplakken van de vloer en het opruimen achteraf, als je het bespuiten van de muren met latex overlaat aan een vakman.
latexspuiten toepasbaar op elke ondergrond
Anders dan met rollen of kwasten hecht spuitwerk op elke willekeurige ondergrond. Een stenen reliëf, poets- en stucwerk worden met spuitlatex niet dicht gespoten. In tegenstelling tot rolwerk waarbij er door de hoeveelheid verf sierpleisterwerk enigszins afgevlakt en opgevuld wordt blijft met latexspuiten alle structuur goed zichtbaar. Al naar gelang de ondergrond, de mate van vervuiling en de kleur worden er één dikke of twee dunne lagen latex aangebracht.

In nieuwbouw worden de plafonds doorgaans gespoten met een korrelpleister en muren over het algemeen behangklaar opgeleverd. Behangklaar is niet spuitklaar. Voor een echt goed hechtende strakke gladde afwerking moet de muur eerst nog behandelt worden met een eindlaag.

verfspuitbus-ralkleuren
Voordelen latexspuiten

  • Goedkoper, tot wel 30% op de totaalprijs, door besparing op tijd en materiaal
  • Door gelijkmatige verfverdeling een gladder en strakker resultaat
  • Mogelijkheid om in één keer een dikkere laag aan te brengen
  • In elke gewenste kleur op iedere willekeurige ondergrond
  • Snel verwerkbaar
  • Duur van de arbeid één tot maximaal twee dagen

Herstel/reparatiewerk:

Soms moeten wanden en/of plafonds voorbehandeld worden voor een optimaal eindresultaat, vaak is dit het geval bij de wat oudere woningen. Nicotine-aanslag is een veelvoorkomend probleem, ook vocht en/of lekkagevlekken. Meestal is het ook nodig om voor te strijken voor een betere hechting, stukadoorsbedrijf Terhechte is hierin gespecialiseerd en volgt de juiste werkwijze en gebruikt de juiste materialen, voor een goed eindresultaat.
Ook hoeft het niet altijd nodig te zijn om bijvoorbeeld een hele wand overnieuw te doen. Soms zijn er ook andere oplossingen dat u veel geld kan besparen! Ook voor kleine opdrachten kunt u bij stukadoorsbedrijf Terhechte terecht.

Comments are closed