Latexspuiten

Het zit eraan te komen. De muren zijn aan een verfbeurtje toe. De huidige kleur zit er alweer jaren op,  is vervuild en je zou eigenlijk ook wel eens een ander kleurtje willen. Je staat voor de keuze het zelf te doen, of te kiezen voor een vakman..
Iedereen die zelf ooit eens een muur of een plafond geverfd heeft kent het verschijnsel van strepen langs de randen en in de hoeken. Op plaatsen waar je een kwast hebt gebruikt en de verflagen elkaar overlapt hebben is de kleur intenser. Met name op sterk vervuilde ondergronden of stucwerk dat een ruw oppervlak heeft is het gelijkmatig in de latex zetten van de wand met de rol echt een klus die een zeer hoge moeilijkheidsfactor heeft.

Van al deze problemen ben je verlost als je de muurverf aan laat brengen met een latexspuitmachine. Dat gebeurt met een airless verfspuitmachine. De onder druk genevelde verf komt tijdens het spuiten in een gelijkmatige laag tot in de moeilijkste hoekjes en ongemakkelijkste ondergronden.

Je bespaart jezelf een hoop werk, denk aan de voorbereiding van het afplakken van de vloer en het opruimen achteraf, als je het bespuiten van de muren met latex overlaat aan een vakman.


latexspuiten toepasbaar op elke ondergrond
Anders dan met rollen of kwasten hecht spuitwerk op elke willekeurige ondergrond. Een stenen reliëf, poets- en stucwerk worden met spuitlatex niet dicht gespoten. In tegenstelling tot rolwerk waarbij er door de hoeveelheid verf sierpleisterwerk enigszins afgevlakt en opgevuld wordt blijft met latexspuiten alle structuur goed zichtbaar. Al naar gelang de ondergrond, de mate van vervuiling en de kleur worden er één dikke of twee dunne lagen latex aangebracht.

In nieuwbouw worden de plafonds doorgaans gespoten met een korrelpleister en muren over het algemeen behangklaar opgeleverd. Behangklaar is niet spuitklaar. Voor een echt goed hechtende strakke gladde afwerking moet de muur eerst nog behandelt worden met een eindlaag.

 

Voordelen latexspuiten

  • Goedkoper, tot wel 30% op de totaalprijs, door besparing op tijd en materiaal
  • Door gelijkmatige verfverdeling een gladder en strakker resultaat
  • Mogelijkheid om in één keer een dikkere laag aan te brengen
  • In elke gewenste kleur op iedere willekeurige ondergrond
  • Snel verwerkbaar
  • Duur van de arbeid één tot maximaal twee dagen

 

Herstel/reparatiewerk:

Soms moeten wanden en/of plafonds voorbehandeld worden voor een optimaal eindresultaat, vaak is dit het geval bij de wat oudere woningen. Nicotine-aanslag is een veelvoorkomend probleem, ook vocht en/of lekkagevlekken. Meestal is het ook nodig om voor te strijken voor een betere hechting, stukadoorsbedrijf Terhechte is hierin gespecialiseerd en volgt de juiste werkwijze en gebruikt de juiste materialen, voor een goed eindresultaat.
Ook hoeft het niet altijd nodig te zijn om bijvoorbeeld een hele wand overnieuw te doen. Soms zijn er ook andere oplossingen dat u veel geld kan besparen! Ook voor kleine opdrachten kunt u bij stukadoorsbedrijf Terhechte terecht.

BTW Tarief

Woningen ouder dan 2 jaar 9% btw.

Woningen van 2 jaar of jonger en bedrijfspanden 21% btw

                                                                                Powered by Beheer mijn website