Sierpleister

Wat is sierpleister?   Sierpleister is een afwerking op basis van kunsthars vermengd met granietkorrels. Het is daardoor zo hard dat het oplopen van beschadigingen bijna niet mogelijk is. Vooral voor gezinnen met kinderen is het de ideale muurafwerking.
Er zijn vele soorten sierpleisters op de markt. Iedereen kent spachtelputz. Deze is te verkrijgen in een reeks van kleuren en verschillende korreldiktes.

Wanneer sierpleister?
Sierpleister is makkelijk schoon te maken met een sopje, harde borstel en droogdeppen met een schone gladde doek.
Wilt u een levendige, warme en gezellige sfeer in huis en een hele sterke afwerking? Dan is sierpleister de keus voor u. U heeft dan een hele sterke muurafwerking die erg makkelijk schoon te maken is.
Op iedere vlakke en draagkrachtige ondergrond kan sierpleister worden aangebracht zowel binnenshuis als buitenshuis.
Het kleurenassortiment is oneindig, iedere gewenste kleur is te maken. Zo schept u makkelijk de sfeer en uitstraling in uw ruimte die voor u van toepassing is. Voor het maken van de juiste keuze in soort sierpleister, kleur en eventueel korreldikte kom ik graag bij u langs. Ik kan dan samen met u de juiste/passende keuze maken.
Hoe wordt sierpleister afgewerkt?
Alle soorten sierpleisters moeten op verschillende manieren worden afgewerkt. Het eindresultaat is een mooie, egale en gelijkmatige structuur. Sierpleister is een muurafwerking waar u nog jarenlang plezier van zult hebben!

Sausklaar en/of behangklaar stukadoren.
Behang- en sausklare wandafwerkingen
Behangklaar en sausklaar zijn twee termen die nogal eens door elkaar heen gebruikt worden. Er is echter wel degelijk verschil in deze twee afwerkingen.

Glad pleisterwerk (sausklaar)
De wand en/of plafond is na afloop geschikt om te sausen / schilderen

Glad pleisterwerk is naast sierpleister de meest toegepaste afwerkingsmethode.
Waar sierpleister feitelijk al klaar is, zal glad pleisterwerk altijd nog een keer gesausd moeten worden. Glad pleisterwerk heeft een chique uitstraling en kan in zowel moderne als klassieke interieurs zijn weg vinden.
Glad pleisterwerk is ook goed te combineren met bijvoorbeeld lijstwerk.
Een dergelijke wand kan in alle kleuren worden gesausd.

Behangklaar pleisterwerk
De wand is na afloop geschikt om te behangen of sierpleister/spack op aan te brengen.

Behangklaar wil zeggen, dat de wand klaar is om voorbereidende werkzaamheden voor het behangen te kunnen uitvoeren. Ook is dit de gradatie die gehaald wordt om een sierpleister op de wand aan te kunnen brengen. Een wand die behangklaar is gemaakt is onvoldoende vlak om te kunnen sausen.

BTW Tarief

Woningen ouder dan 2 jaar 9% btw.

Woningen van 2 jaar of jonger en bedrijfspanden 21% btw

                                                                                Powered by Beheer mijn website